Montag, 18. Februar 2008

Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd i Milano

Eftersom solen lös med sin franvaro blev det en tur till IKEA istället för till Alperna i söndags. Mest nöjd med det var nog Kajsa som verkade gilla att aka soptunna istället för pulka.

Som vanligt akte vi till IKEA utan nagra större planer pa att köpa nagot särskilt. Och som vanligt akte vi därifran med bagaget fullt och 1000 spänn mindre i planboken. Köttbullarna var dock en mycket god investering om man fragar Kajsa :)

4 Kommentare:

  1. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  2. Hej på er i Varese, jag vill rätta till IKEA-namnets ursprung och citerar med ett urklipp ur Wikipeda. Det blir samtidigt en kort sammanfattning av Ingvar Kamprads bedrift som en industrihistorisk utveckling av absolut världsklass::
    Ingvar Feodor Kamprad, född 30 mars 1926 på gården Elmtaryd i Agunnaryds socken i Ljungby kommun i Kronobergs län, är en svensk entreprenör och grundare av möbelkedjan IKEA. Han är numera bosatt i Schweiz.

    Kamprad inregistrerade IKEA 1943 och namnet bildades av initialerna av hans namn och adress: Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd.

    IKEA:s utveckling har gjort Kamprad till en av världens rikaste personer med en förmögenhet uppskattad till 530 miljarder kronor 2007. Han är Europas rikaste man och ligger på plats 4 i världen enligt Forbes. IKEA ägs dock numera av en stiftelse med säte i Nederländerna.

    Hälsn Åke

    AntwortenLöschen
  3. Hej Kajsa,Jag vet varifrån du ärvt din förtjusning för köttbullar. din pappa kunde säkert äta 14-15 st av gammelfarmor Elnas fantastiskt goda köttbullar...

    Hälsn farfar

    AntwortenLöschen
  4. Sadärja; Elmtaryd. Rätt ska vara rätt :)

    AntwortenLöschen