Samstag, 10. Oktober 2009

Inte det riktiga Italien - men fint ändå

Det var en lite märklig känsla att rulla in med bilen i Südtirol. Vägarna är hela och fina, trafiken flyter lugnt och det finns skyltar som uppmanar till att blinka i rondellerna. Husen är nymålade och mycket välvårdade. Oitaliensk ordning och reda helt enkelt. När vi sedan kommer in i lägenheten som vi hyrt kommer fler bekräftelser på att allt inte är som i resten av Italien. Fönsterna sluter tätt och drar inte och varmvattnet fungerar precis som det ska. Där står till och med en helt vanlig vanlig kaffekokare av svensk modell. En sådan tar inte en riktig italienare i ens med tång, men jag var nöjd.

Här det mysiga stället om vi bodde på.

När vi frågade lokalbefolkningen (på tyska som dom talar där, inte italienska) om dom känner sig som italienare svarade dom klart nej - dom känner sig som "südtiroler".

Även om trafiken är lugnare här råkade vi faktiskt ut för en liten krasch.

Vi stod vid rödlyset när några feta kor kom lunkande på andra vägbanan. BOM! En kossa gick rakt in i bilen så att backspegeln kröktes och hela bilen gungade.

En viltolycka med bilen stillastående! Hur många har varit med om det?

Men koterrorismen var inte slut i och med det, här jagas jag av två rabiessmittade kossor över en äng.

Nej jag håller inte kameran snett, det lutar så mycket...


På väg hem var det skönt att komma in i det lite ruffiga men charmiga "riktiga" Italien igen för att trycka ner en pizza och en pasta vid Garda-sjöns strand.

1 Kommentar:

  1. Italien har verkligen mycket att erbjuda. Till Dolomiterna vill vi åka!!! Lite läskigt med de närgångna kossorna bara.

    Kram från farmor.

    AntwortenLöschen