Sonntag, 19. April 2009

Liedholm

Klockan är 9:00 och endast jag är vaken. Heike, Kajsa, Kalle, Dörte och Claudio sover som stockar. Är det normalt att småbarn sover så länge? Men jag klagar inte precis :)

Efter förra helgens serie A-omgång smet jag som vanligt in på en bar för att kolla igenom matchrapporterna i den klassiska sporttidningen Gazzetta dello Sport. För en gångs skull var inte Zlatan den svensk som fick högst betyg utan en viss Nils Liedholm. Det var när omgångens bästa Inter-spelare Cambiasso skulle betygsättas som dom skrev "publiken på San Siro jublade till och med när han gjorde ett misstag och tappade bollen, så som man brukade göra åt Nils Liedholm". Det säger lite om hur stor han var.
Om man frågar en italienare vem som är den störste svenske fotbollsspelaren genom tiderna i serie A nämns nästan allatid dessa tre spelare i följande ordning:

1. Nils Liedholm

2. Glenn Strömberg

3. Zlatan Ibrahimovic
.
Även Glenn är en hjälte här.

2 Kommentare:

  1. Har de glömt Gunnar Nordahl 225 mål i serie A, i särklass meste målskytt, eller Kurre Hamrin 190 mål!?
    Åke

    AntwortenLöschen
  2. Tja, Nordahl är det inte många som nämner och Hamrin har jag aldrig hört någon snacka om. Tror Liedholm är mer känd eftersom han även var tränare senare.
    När Milans drömelva genom tiderna togs ut för ett tag sedan var både Nordahl och Liedholm med. Rätt starkt att peta Ronaldinho, Beckham, Nesta m.fl.

    AntwortenLöschen