Därefter bar det av till Fattoria Pasqua för italiensk husmanskost i form av polenta med vildsvinsgryta och en karaff husets rödvin. Grymt gott! Sedan vidare till Lago Maggiore där det blev strandhäng i kvällssolen med choklad och plommon som efterrätt.
Har lekt kurragömma med Kajsa hela morgonen och det går bra så länge det är hon som gömmer sig (särskilt med tanke på att hon alltid gömmer sig i sitt tält så det är lätt att hitta henne). När jag ska gömma mig blir det ofta lite mer komplicerat eftersom det för det mesta slutar med att Kajsa gömmer sig hon också. Jag bakom gardinen i vardagsrummet, Kajsa i tältet i sitt rum. Dödläge... Den med mest tålamod vinner :)
Idag fyllde min italinska-lärarinnas grabb 5 år så det var bara till att köpa senaste modellen av Power Rangers och köra till Malnate. Det står alltid ett par flaskor vin bland läsken och kakorna på italienska barnkalas så man har det rätt bra där även som vuxen. +25°C och sol är ju inte heller fel trots att det snart är oktober. Det bjöds också på kastanjer grillade över öppen eld och ljuvligt goda vindruvor som plockades direkt från vinrankorna. Nästan lika bra som dom svenska barnkalasklassikerna negerbollar och kanelbullar. Men bara nästan.
Finns det speciella störfiskespön???
AntwortenLöschenVad många matupplevelser ni får vara med om. Polenta, vildsvin, kastanjer, gott vin... Man kan verkligen hålla med Evert Taube "Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land"
Farmor-mamma-svärmor