Sonntag, 30. November 2008

Kalkon

Ikväll skulle vi ha gäster och ville bjuda på något riktigt svenskt och tyskt. Den svenska delen hade vi redan fixat på IKEA, den tyska däremot ordnade vi först i morse. Vi köpte helt enkelt en 7 kg's kalkon (vilket är mer än en halv Kajsa).

Efter 5 timmar i ugnen såg den ut såhär och smakade ljuvligt tillsammans med rödkål, kokt potatis och gräddsås. Mycket vällagat (något har man ju lärt sig av att bo på Lunds mest (ö)kända studentkorridor).


Sedan blev det glögg, pepparkakor och risgrynsgröt. Italienarna var lite konfunderade, särskilt vad det gällde sirap och kanel på risgrynsgröten. Men dom åt upp och sa iallafall att dom tyckte det var gott.

Kajsa gjorde sig fin med tofsar i håret inför besöket. Ända tills för någon vecka sedan har hon vägrat att ha svans eller tofsar, nu vill hon ha det hela tiden.

Imorgon ska vi förresten äta kalkon. I övermorgon också...

1 Kommentar:

  1. na dann, wünsch ich Euch "Guten Appetit!" Köstlich, mir läuft schon das Wasser im Mund zusammen.
    machst Du das in Schwerin noch mal?

    AntwortenLöschen